Share
Voorvertoning
Maak het leuk en leerzaam!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Thuis met je peuter,
maak het leuk en leerzaam!
In deze nieuwsbrief ontvang je van ons het laatste belangrijke nieuws, leuke tips, activiteiten en een online prentenboek.
Activiteit 1 - Spelen met natuurlijke materialen
Benodigdheden
  • Emmers
  • Water
  • Alles wat in de natuur te vinden is zoals steentjes, takjes, gras en zand

Wat is de bedoeling?
Ga samen met je peuter op zoek naar spulletjes die je in de natuur kunt vinden, zoals steentjes, takjes, gras en zand.
Wanneer jullie deze materialen samen hebben gevonden, kun je aan de slag!
Pak de emmers, vul ze met water en kijk vooral wat je peuter ermee wilt gaan doen. Laat het spel van je peuter leidend zijn en speel mee. Je zult zien dat je peuter gaat ontdekken, gaat uitproberen of juist een rollenspel gaat spelen, zoals het maken van eten. Geniet samen van het spel dat jullie spelen! Dit is heel goed voor de sociaal emotionele ontwikkeling.

   Activiteit 2 - Verven met stoepkrijt
Benodigdheden
  • Stoepkrijt
  • Rasp
  • Water
  • Kwast

Wat is de bedoeling?
Rasp het stoepkrijt boven een bakje. Doe er vervolgens wat water bij en meng het met elkaar. Klaar is de stoepkrijtverf voor gebruik! Nu kun je aan de slag om de muren of tegels buiten mooi op te vrolijken. Zo wordt de omgeving helemaal ‘ Zomerproof’ met al die leuke kleurtjes!

Motorische ontwikkeling
Wanneer peuters verven, wordt de motorische ontwikkeling geprikkeld. Dit komt omdat zij bewegingen maken met hun armen, die vanuit de schouder wordt gestuurd. Dit zorgt voor nog massale bewegingen voor peuters die nog jong zijn. Peuters die al wat ouder zijn en vaker hebben geverfd of gekleurd, maken de bewegingen stapje voor stapje kleiner. De bewegingen komen dan vooral uit hun pols. Het is dus hartstikke goed en natuurlijk leuk, om deze bewegingen te oefenen. En dan krijg je er ook nog een mooi versierde straat of muur voor terug!

Activiteit 3 - Spelen met karton
Benodigdheden
  • Karton (bij de meeste supermarkten kun je gratis kartonnen dozen pakken)
  • Stift (verschillende kleuren)
  • Speelvoertuigen

Wat is de bedoeling?
Met karton kom je al een heel eind! Peuters hebben weinig nodig om hun fantasiewereld te verrijken. Op de afbeeldingen hieronder zijn voorbeelden gemaakt wat je kunt doen met karton en speelgoed.

Sociaal emotioneel ontwikkeling en rekenontwikkeling
Door met karton een eenvoudige rijbaan te maken of een garage, zoals de afbeeldingen hierboven, wordt de spelontwikkeling van je peuter gestimuleerd.
Daarnaast kun je ook de rekenontwikkeling stimuleren door met verschillende kleuren stiften de gekleurde auto’s (of treinen, motors of welk speelgoed dan ook) te ordenen of sorteren op de juiste rijbaan. Of je kunt samen met je peuter te het aantal auto’s tellen. Ook kun je samen met je peuter onderzoeken hoeveel auto’s er op een rijbaan of in de garage passen. ‘Zijn het er veel of weinig? Zullen we eens gaan tellen samen?’

Lees je kind voor of laat het voorlezen!
Vandaag is het verhaaltje: "Anne en de zomer"

 
Peuter&Co, Schoonderloostraat 68, 3024TX Rotterdam, Nederland
 
 


Email Marketing door ActiveCampaign