Share
Voorvertoning
Maak het leuk en leerzaam!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Thuis met je peuter,
maak het leuk en leerzaam!
In deze nieuwsbrief ontvang je van ons het laatste belangrijke nieuws, leuke tips, activiteiten en een online prentenboek.
Tip(s) van de dag
De grote schoonmaak!
In de laatste week voor de zomervakantie houden wij op de peuterschool altijd een grote schoonmaak. De kinderen mogen ons hierbij helpen. Ze vinden het geweldig om mee te helpen en al helemaal als ze mogen spelen met water! Zo hebben de kinderen lol en dragen zij ook een steentje bij.

Wat heb je nodig ?
  • Een bak met water
  • Afwasmiddel
  • Spulletjes die wel een bad kunnen gebruiken.
Activiteit 1 - Waterbubbels
Wat heb je nodig?
  • Een teiltje
  • Water
  • Een rietje

Hoe werkt het?
Zet de bak met het water en het rietje klaar en ga bij de bak zitten. Adem diep in en blaas met een rietje bubbels in het water. Zie hoe de bubbels verschijnen in het water. Kun je ook een storm in een glas water blazen?

Tip
Als je een druppeltje afwaszeep aan het water toevoegt, krijg je blijvende bubbels.

Het doel
Spelenderwijs de adem onderzoeken.
De activiteit helpt bij het ontspannen van de ademspieren.
En vooral: samen plezier maken!

   Activiteit 2 - Hoe ziet mijn schoen eruit?
De uitvoering van de activiteit
We gaan verschillende soorten schoenen bekijken en met elkaar vergelijken. Welke schoenen hebben we en wanneer dragen we deze? Hierbij kun je twee verschillende schoenen naast elkaar zetten en de verschillen benoemen. Let op: het gaat om het gesprek, het is niet erg als de antwoorden fout zijn!

We nemen de volgende stappen

1.    Ga samen met je kind op zoek naar schoenen in huis (sportschoenen, laarzen, slippers). Denk aan een schoen van mama, papa en het kind. Benoem samen welke schoenen er staan. Bijvoorbeeld: dit is een laars, dat is een sportschoen, of de laars heeft een rits.

2.    Ouder en kind praten over wat ze zien op de schoenen en wat de verschillen en overeenkomsten zijn. Bijvoorbeeld: de laars heeft een rits, maar heeft de slipper ook een rits? Hoe trek je een sportschoen aan? Welke schoen is het grootst?

3.    Praat samen met het kind over wanneer je welke schoen draagt. Bijvoorbeeld: welke schoenen heb jij aan als het regent? Laarzen? Dat klopt, jij hebt vaak laarzen aan als het regent. Waarom draag jij eigenlijk laarzen als het regent?

Het kind nog meer uitdagen
Om het kind meer uit te dagen, kun je de taal verder uitbreiden door bijvoorbeeld met het kind terug te denken aan de momenten wanneer jullie de schoenen aan hadden. Bijvoorbeeld: 'Vandaag heb je je sandalen aan. Droeg je die in de winter ook? Waarom niet?’

Doel
Ouder en kind gaan met elkaar in gesprek over dagelijkse voorwerpen, zoals schoenen.
Activiteit 3 - Zoek, maak en vind
Met dit lekkere weer komen wij steeds vaker buiten. Ga je toevallig naar een strand of meer? Ga dan op zoek naar ‘bijzondere’ stenen. Neem vervolgens een vel papier en trek ze over. Welke steen past op de juiste vorm ?

Wat heb je nodig?

  • Materialen die je buiten vindt zoals stenen, schelpen etc.
  • Papier
  • Potlood

Hoe werkt het?
Voor peuters is omtrekken nog erg moeilijk. Grote voorwerpen en werken op een groot vel papier maakt het al wat makkelijker. En het resultaat is natuurlijk niet belangrijk. Wel het gezellig samen bezig zijn!

Het doel
Met omtrekken oefenen je de motoriek. En door te praten over de voorwerpen ben je bezig met de taalontwikkeling. Het puzzelen zelf en herkennen van vormen hoort weer bij de rekenontwikkeling.
Lees je kind voor of laat het voorlezen!
Vandaag is het verhaaltje: "Mol wil de maan pakken"

 
Peuter&Co, Schoonderloostraat 68, 3024TX Rotterdam, Nederland
 
 


Email Marketing door ActiveCampaign