Share
Voorvertoning
Maak het leuk en leerzaam!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Thuis met je peuter,
maak het leuk en leerzaam!
In deze nieuwsbrief ontvang je van ons het laatste belangrijke nieuws, leuke tips, activiteiten en een online prentenboek.
Tip(s) van de dag
Leer kinderen zichzelf te vermaken
Als kinderen zich vervelen, wordt er door ouders vaak van alles bedacht wat ze kunnen doen. Maar als je ze even laat, verzinnen ze vanzelf wel wat. Daar worden kinderen creatief van. Verveling is ook een vorm van (broodnodige) rust.


Bescherm de ogen van je kind!
Buiten spelen is gezond en zelfs goed voor de ontwikkeling van kinderogen, maar in de zomermaanden tussen 11.00 en 15.00 uur is goede oogbescherming belangrijk. Een zonnebril is dan ook voor kinderen erg belangrijk. Een zonnebril hoeft niet duur te zijn om je ogen goed te beschermen.
Activiteit 1 - Verrekijker
Wat heb je nodig?
• Wc-rolletjes
• Touw of lint

Of je kunt een kinderverrekijker kopen.

Hoe werkt het?
Maak samen een verrekijker, of ga samen naar de winkel om er een te kopen.
Ga daarna samen naar buiten en kijk door de verrekijker. Wat zie je allemaal?
Bedenk dingen die je kunt zoeken. Bijvoorbeeld een vogel, een wolk of een vlinder.

Wat is het doel?
Door te vragen wat je peuter allemaal door de verrekijker ziet, stimuleer je de taalontwikkeling. Hierin kun je verdiepen door verder in te gaan op wat je peuter vertelt, bijvoorbeeld: “Zie je een boom? Hoe ziet die boom er dan uit? Welke kleuren heeft de boom dan?”.

   Activiteit 2 - Foto speurtocht
Wat heb je nodig?
  • Fototoestel of telefoon met camera
  • Eventueel stoepkrijt

Hoe werkt het?
Maak met een fototoestel een aantal foto’s met voor jouw peuter bekende punten in de wijk en print deze uit. Of maak een aantal foto’s met je mobiele telefoon en houd deze bij de hand.
Je kunt bijvoorbeeld een foto maken van het klimrek in de speeltuin waar je peuter graag komt, of van het huis van een vriendje of familielid waar hij of zij vaak komt.
Ga samen op zoek naar de plek op de foto. Je kunt met stoepkrijt van tevoren pijlen neerzetten, zodat je samen een route kunt lopen. Je kunt eindigen met een foto van jullie eigen huis.


Wat is het doel?
De sociaal emotionele ontwikkeling. Wat is er leuker dan samen met een papa en/of mama en misschien ook met nog een broer of zus of een vriendje, samen op zoek te gaan naar de plekken die op de foto’s staan. Daarnaast beweeg je ook nog eens met het maken van een wandeling door de wijk!

Activiteit 3 - Speelgoed in bevroren ijs
Tip: Speel deze activiteit lekker buiten! Het ijs zal gaan smelten, waardoor het buiten fijner is om te doen.

Wat heb je nodig?
  • Speelgoed
  • Bak
  • Water
  • Vriezer

Hoe werkt het?
Leg het speelgoed wat je samen met je peuter hebt uitgezocht, in een bak met water. Leg het in de vriezer en wacht een paar uur. Haal het ijsblok met speelgoed eruit. Laat je peuter zien wat er gebeurd is; dat is al verrassend genoeg!

Laat nu je peuter maar zelf op onderzoek uitgaan. Het is een activiteit waarbij je peuter op zoek gaat naar oplossingen voor een probleem en gaat nadenken hoe het speelgoed uit het ijs gehaald kan worden. Tegelijkertijd zal je peuter zien dat het ijs smelt!

Wat is het doel?
Door in te gaan op wat er gebeurt (het smelten van het ijs, het vastzitten van het speelgoed) is het een ideale activiteit om taal uit te lokken en hierdoor de taalontwikkeling te stimuleren.

Vragen die je kunt stellen zijn bijvoorbeeld:
  • Hoe krijgen we het speelgoed los?
  • Wat gebeurt er nu? Wat is er aan de hand?
  • Wat hebben we allemaal nodig om het speelgoed eruit te krijgen?
  • Hoe voelt het ijs aan? (hard of zacht, warm of koud?)
Lees je kind voor of laat het voorlezen!
Vandaag is het verhaaltje: "Anna in de dierentuin"

 
Peuter&Co, Schoonderloostraat 68, 3024TX Rotterdam, Nederland
 
 


Email Marketing door ActiveCampaign