Share
Voorvertoning
Maak het leuk en leerzaam!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Thuis met je peuter,
maak het leuk en leerzaam!
In deze nieuwsbrief ontvang je van ons het laatste belangrijke nieuws, leuke tips, activiteiten en een online prentenboek.
Tip(s) van de dag
Tip 1
Maak voor elke week een speelgoeddoos. J
e kunt het voor de kinderen een beetje spannender maken door al het speelgoed te verdelen over verschillende ‘weekdozen’, voor week één, twee en drie. Zo is het direct duidelijk dat er een nieuwe week ingaat.’

Heeft een peuter veel speelgoed tegelijkertijd om mee te spelen? Dan is hij/zij sneller afgeleid en speelt hierdoor minder geconcentreerd. Hiervoor kun je Tip 1 dus heel goed gebruiken!

Tip 2
De VakantieBieb is hét zomercadeautje van de Bibliotheek: een kosteloze app vol e-books en luisterboeken. Dat wordt lekker lezen in je luie strandstoel! Geen gedoe met boeken halen en op tijd weer terugbrengen. De VakantieBieb-app is toegankelijk voor iedereen. Dus ook als kinderen niet lid zijn van de Bibliotheek. De VakantieBieb is gratis beschikbaar in de App Store en via Google Play. Van 1 juli tot en met 31 augustus 2020.

Klik hier voor meer informatie


Activiteit 1 - Zelfgemaakte puzzel
Wat heb je nodig?
  • Een afbeelding, foto of tekening
  • Een schaar
Hoe werkt het?
Puzzelen is goed voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Stel je voor hoe een plaatje eruit gaat zien en kijk daarna goed naar de puzzelstukken om te zien welk stuk waar hoort. Door een afbeelding, foto of tekening in stukken te knippen kun je zelf een puzzel maken. Hussel na het knippen de stukken door elkaar en laat je peuter de stukken weer op de juiste manier bij elkaar leggen.

Wat is het doel?
De cognitieve ontwikkeling

   Activiteit 2 - Speurtocht
Wat heb je nodig?
  • Objecten thuis
  • Papier om te tekenen of een foto

Hoe werkt het?
Creëer binnen enkele minuten een spannende speurtocht voor de kinderen. Teken een te zoeken object in of om het huis op een stuk papier, of maak een foto van een object. Als de kinderen het object gevonden hebben, vinden zij daar ook meteen het eerste raadsel wat zij moeten oplossen. De oplossing van het eerste raadsel leidt hen naar de volgende plek in huis. Ook daar vinden zij weer een aanwijzing naar het volgende object of de volgende plek, et cetera. Lukt het hen om dit binnen een bepaalde tijd te doen? Dan hebben zij gewonnen! Wat winnen ze dan? Misschien mogen ze wel de film voor vanavond of wat als avondeten te eten uitkiezen?

Wat is het doel?
De cognitieve ontwikkeling en sociaal emotionele ontwikkeling.


Activiteit 3 - Grote grabbelpot
Wat heb je nodig?
  • Een pot
  • Papier/stokjes
  • Folders

Hoe werkt het?
Maak samen met je kind een grote pot vol met activiteiten! Je kind noemt allerlei doe-dingen op, die jij op een papiertje of stokje schrijft. Je kind mag ook zelf allerlei doe-dingen uit folders knippen of scheuren en eventueel op een stokje plakken.

Wanneer je kind zich verveelt, trekken jullie samen een stokje of papiertje uit de pot. Kinderen verzinnen de leukste en vooral onverwachte activiteiten. Heb je zelf wat inspiratie nodig? Denk vooral dat het kleine juist groot is!


Wat is het doel?
Sociaal emotionele ontwikkeling
Lees je kind voor of laat het voorlezen!
Vandaag is het verhaaltje: "Zaza en het potje"

 
Peuter&Co, Schoonderloostraat 68, 3024TX Rotterdam, Nederland
 
 


Email Marketing door ActiveCampaign