Share
Voorvertoning
Maak het leuk en leerzaam!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Thuis met je peuter,
maak het leuk en leerzaam!
In deze nieuwsbrief ontvang je van ons het laatste belangrijke nieuws, leuke tips, activiteiten en een online prentenboek.
Tip van de dag - Peuter yoga (filmpje)
Activiteit 1 - Verven met scheerschuim
Wat heb je nodig?
  • Scheerschuim

Hoe werkt het?
Je neemt een bus scheerschuim en zorgt voor een gladde tafel. Je spuit een laagje scheerschuim op de tafel. Het scheerschuim verdeel je over de tafel en laat je peuter er vormen in maken, tekenen en schrijven. Goed voor de motoriek en heel erg leuk om te doen. Je huis ruikt daarna ook nog eens heerlijk fris! Daarna goed je handen wassen en zorgen dat de peuter het niet in zijn mond doet. Tip: Leuk om zelf ook mee te doen!

Wat is het doel?

Fijne motoriek stimuleren. Het goed ontwikkelen van de fijne motoriek is heel belangrijk. Met de fijne motoriek bedoelen we vooral de fijne bewegingen met je handen en vingers, zoals  knippen, veters strikken, je rits dichtdoen, rijgen, prikken, schrijven en tekenen.

   Activiteit 2 - Spelen met ballonnen
Wat heb je nodig?
  • Ballonnen

Hoe werkt het?
Zorg voor een ballon voor je peuter. Wie kan de ballon het langste in de lucht houden door er tegen aan te slaan? Hoe gaan we dat meten? Laat je peuter bijvoorbeeld ook tellen hoe vaak de ballon in de lucht gaat zonder te vallen. Wie kan er het hoogste komen en hoe zie je dat?

Wat is het doel?
Motoriek en rekenen.
Activiteit 3 - Torens bouwen
Wat heb je nodig?
  • Wc-rollen, bakjes of andere keukenspullen
  • Eventueel blokken
  • Tape of stevig plakband

Hoe werkt het?
Bouw een toren, een stad of een eigen fantasie bouwwerk van blokken, wc rollen, keukenrollen, doosjes e.d. Sommige dingen kun je met tape aan elkaar plakken. Laat je peuter het zoveel mogelijk zelf proberen. Je kunt ook van te voren stukken tape knippen, die je peuter gebruikt om te plakken. Wat jongere kinderen zul je hier zeker bij moeten helpen.

Wat is het doel?
Hierbij worden vooral de fijne motoriek, de fantasie en het ruimtelijk inzicht geprikkeld. Wat past op elkaar en hoe moet ik een toren maken? Wat heb ik hiervoor nodig?
Lees je kind voor of laat het voorlezen!
Vandaag is het verhaaltje: "Kleine mol"

 
Peuter&Co, Schoonderloostraat 68, 3024TX Rotterdam, Nederland
 
 


Email Marketing door ActiveCampaign