Share
Voorvertoning
Maak het leuk en leerzaam!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Thuis met je peuter,
maak het leuk en leerzaam!
In deze nieuwsbrief ontvang je van ons het laatste belangrijke nieuws, leuke tips, activiteiten en een online prentenboek.
Tip van de dag
Tijdens of voor het opruimen kan je gezellig met je peuter een liedje opzetten. Al dansend kan je samen beginnen met opruimen. Een bekend opruimliedje is die van kabouter Plop en het refrein is makkelijk mee te zingen.
Activiteit 1 - dobbelsteen
Wat heb je nodig?
Een dobbelsteen.

Hoe werkt het?
Zie afbeelding.

Wat is het doel?
De motorische en cognitieve ontwikkeling wordt met deze activiteit gestimuleerd. Probeer alle bewegingen een keer uit met je peuter. Kijk of je hierna de ogen op de dobbelsteen kunt tellen (of vergelijken welke dezelfde zijn) en doe dan deze beweging na. Je peuter leert zijn lichaam kennen en nieuwe bewegingen te maken. Wat kan jij allemaal al?

   Activiteit 2 - ijsjes maken
Wat heb je nodig?
IJs vormpjes.

Hoe werkt het?
IJsjes maken! Het weer wordt al wat warmer en dan is een lekker gezond ijsje altijd welkom ;-) Aardbeien-yoghurt ijsjes zijn dan een lekkere traktatie.

Ingrediënten voor 4 ijsjes:
Yoghurt en 250 gram aardbeien. Je kan gebruik maken van een vorm om ijsjes in te maken, maar wegwerpbekertjes met een lepel of stokje erin werkt ook. Pureer de aardbeien en meng drie keer verschillende hoeveelheden aardbeien met de yoghurt om voor verschillende kleuren te kunnen zorgen. Eén kleur ijsje kan natuurlijk ook. Voor de sier kan je nog een stuk aardbei toevoegen en aan de rand plaatsen, zodat je deze kunt zien als je het ijsje uit de vorm gehaald hebt. Kijk waar je peuter mee kan helpen, het tellen en snijden van de aardbeien en het inschenken van de yoghurt.

Tussendoor kun je de vormen in de vriezer plaatsten om te zorgen voor de verschillende lijnen, maar je kunt ze ook voorzichtig op elkaar gieten. Na ongeveer 4 uur kun je genieten van een heerlijk ijsje.

Wat is het doel?
Sociaal emotionele ontwikkeling en samen ontdekken. Onderwerpen om te bespreken met je kind. Heb het over verschillende smaken en tegenstellingen, hoe smaakt iets? Is het zoet of zuur, is het warm of koud, is het gesmolten of bevroren?
Activiteit 3 - wat zie ik onderweg naar school?
Ouder en kind ervaren hoe je op weg naar school door interactie de taalontwikkeling van het kind kunt stimuleren.

Hoe werkt het?
  1. Ouder en kind praten over wat ze onderweg tegenkomen. Wat zie je allemaal op jouw weg? Zijn er veel auto’s, of fietsers? Loop je over de weg, met verkeer, of loop je door een park? Kom je bomen tegen, bloemen, gras?
  2. Op iedere weg is er genoeg om over te praten. Volg de aandacht van het kind, wat trekt de aandacht van het kind? Ga daar op in. Bijvoorbeeld: “Kijk een vrachtwagen!”. “Ja, wat een grote vrachtwagen, wat zou daar allemaal in zitten?” “Waar zal de vrachtwagen naar toe rijden?”
  3. Als je op school komt vertel je tegen de juf wat je allemaal gezien hebt. Tip: je kunt ook een foto maken van iets dat je op weg gezien hebt, misschien mooie bloemen of een dier. Op school of later thuis kun je er nog verder over doorpraten.

Het kind nog meer uitdagen
Praat thuis met het kind verder over wat jullie samen hebben gezien. Ga de weg van school nog eens na in gedachten en herhaal samen wat er op die weg allemaal te zien is. Hebben jullie dezelfde dingen en mensen onthouden?
Lees je kind voor of laat het voorlezen!
Vandaag is het verhaaltje: "Knuf is vies"

 
Peuter&Co, Schoonderloostraat 68, 3024TX Rotterdam, Nederland
 
 


Email Marketing door ActiveCampaign