Share
Voorvertoning
Maak het leuk en leerzaam!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Thuis met je peuter,
maak het leuk en leerzaam!
In deze nieuwsbrief ontvang je van ons het laatste belangrijke nieuws, leuke tips, activiteiten en een online prentenboek.
Tip van de dag
De scholen zijn weer begonnen. Door alle coronamaatregelen is er niet veel tijd voor de overdracht en kom je niet meer in het lokaal van je peuter. Toch is het belangrijk voor jou, je peuter en de pedagogisch medewerkers om te weten wat er op school en thuis gebeurd is en wat voor activiteiten er gedaan zijn, zodat er op ingespeeld kan worden. Eén van de middelen hiervoor is foto’s maken.

Zowel de pedagogisch medewerkers (pm’ers) als jij, kunnen regelmatig foto’s uitwisselen van de activiteiten die je peuter doet. Op alle locaties is er een plek om deze op te hangen en er samen naar te kijken en er over te praten met je peuter.


Activiteit 1 - krijtparcours
Wat heb je nodig?
Stoepkrijt

Hoe werkt het?
Maak met stoepkrijt een parcours van één lijn. Zorg dat de lijn draaibewegingen maakt, die twee kanten op draait. Als je kind over de lijn loopt, kan het zowel links- als rechtsom draaien. Je kunt ook zigzaglijnen tekenen. Maak er maar een mooi en uitdagend parcours van!

Wat is het doel?
Motoriek (bewegen).

   Activiteit 2 - waterplonspret
Wat heb je nodig?
  • Grote bak met water
  • Bekers, een vergiet, sponsjes, washandjes etc.
  • Rietje

Hoe werkt het?
We gaan spelen met water. Dit kan buiten als het goed weer is,of binnen in de badkamer. Vul een grote bak met water en geef je kind allerlei spulletjes om mee te spelen. Bekers, een vergiet, sponsjes, washandjes en nog veel meer. De bekers kunnen gevuld worden met water en die kunnen worden overgegoten in een andere beker. Maar past dat wel? En wat gebeurt er als je een spons in water legt? De spons zuigt zich helemaal vol en daarna kun je het water eruit knijpen. Als je met een rietje in een bekertje water blaast komen er allemaal bellen. Hoe kan dat nou? En wat gebeurt er als je water in een washandje giet? Laat je kind zoveel mogelijk zelf doen en kijk goed wat hij aan kan. Benoem wat jullie doen tijdens het spelen en stel vragen. Na het spelen kunnen jullie het water gebruiken om de planten water te geven.

Wat is het doel?
Rekenen en ontdekken (spelen met water).
Activiteit 3 - dokter voor je knuffels
Wat heb je nodig?
  • Een knuffel of een tekening van bijvoorbeeld een beer (zie hiernaast)
  • Pleisters
  • Verband of, als je het op een tekening doet een kwastje en tandpasta

Hoe werkt het?
Vraag aan je kind waar de knuffel pijn heeft en laat hem daar pleisters plakken of een verband omheen doen. Om het moeilijker te maken kun je ook vragen hoe het komt dat de knuffel daar pijn heeft en wat we moeten doen om hem beter te maken. Ook kun je vragen of je daar een grote of een kleine pleister voor nodig hebt of veel of weinig verband. Bij kinderen die nog niet zo talig zijn, kun je zelf zeggen waar de beer pijn heeft. Je kunt het ze laten aanwijzen of het ze laten aanwijzen en dan zelf benoemen: “heeft de beer pijn in zijn hoofd?”. Dat is zijn hoofd. Waar is jouw hoofd?

Wat is het doel?
  • Taalontwikkeling: Door de woorden veel te herhalen en na te laten zeggen in verschillende situaties leert het kind steeds meer woorden (zijn woordenschat wordt steeds groter).
  • Rekenontwikkeling: Het kind leert zijn lichaamsdelen herkennen en weet waar deze zitten. Ook leert hij zo de begrippen groot en klein en veel en weinig.
Lees je kind voor of laat het voorlezen!
Vandaag is het verhaaltje: "Moppereend"

 
Peuter&Co, Schoonderloostraat 68, 3024TX Rotterdam, Nederland
 
 


Email Marketing door ActiveCampaign