Share
Voorvertoning
Maak het leuk en leerzaam!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Thuis met je peuter,
maak het leuk en leerzaam!
In deze nieuwsbrief ontvang je van ons het laatste belangrijke nieuws, leuke tips, activiteiten en een online prentenboek.
Nieuws van de dag - Vanavond om 19:00 persconferentie
Vanavond zal Mark Rutte wederom een persconferentie houden, deze zal gaan over de versoepeling van maatregelen vanaf 1 juni a.s. Via onderstaande link kun je de persconferentie vanavond live bekijken.
Tip! Kijk of de oefening bij je peuter past
Je ontvangt nu al een aantal weken een nieuwsbrief met daarin activiteiten voor je peuter.

Deze activiteiten zijn in het algemeen geschikt voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar.
Er zitten soms activiteiten tussen die wat moeilijker zijn en soms wat makkelijker.

Of de activiteit geschikt is voor jouw kind kun je het beste zelf bepalen. Het beste kun je dit doen door goed te kijken hoe jouw peuter reageert. Is hij enthousiast en wil hij graag meedoen en heeft hij plezier in waar hij mee bezig is, dan is de activiteit geslaagd. Gaat het daarbij niet precies zoals de bedoeling was, dan is dit helemaal niet erg. Je peuter past de activiteit vaak aan naar zijn eigen niveau of naar zijn eigen interesse.

Niet alle kinderen vinden alles leuk om te doen. Soms moet je zelf wat veranderen om het leuker te maken en je peuter helpt je daar vaak al een handje bij. Ook hoeft je kind niet alles al te kunnen!

Een 2-jarige kan nu eenmaal andere dingen dan een bijna 4-jarige. Vaak wordt er bij de activiteit aangegeven wat je nog meer kunt doen om het moeilijker of makkelijker te maken, maar wanneer dit er niet bij staat kan je gewoon zelf wat uitproberen. Het plezier in het spel staat voorop en spelen is immers leren!

Activiteit 1 - Ontdekken licht en donker!
Ontdekken in het donker is superleuk en misschien zelfs ook wel een beetje spannend!
Wat gebeurt er allemaal als je in het donker een (zak)lamp aandoet? Je kunt ook de lamp op je mobiele telefoon gebruiken.


Tip: schijn met de lamp eens op de muur.
-
Wat gebeurt er als je je vingers ervoor houdt?
  Of speelgoed? Een cd?
-
Wat gebeurt er als je je vingers/speelgoed/cd dichterbij de muur houdt? Wordt het groter? Kleiner? Wat gebeurt er?

Tip: stop een lamp in een opbergdoos en leg iets op het deksel (takjes, blaadjes, speelgoed, zand, handen) en ontdek eens wat er gebeurt.
-
Wat gebeurt er als je het speelgoed/ zand/ spulletjes van buiten op de deksel legt?
-
Welke spulletjes zullen we gebruiken?

Doel: Laat je peuter ontdekken wat er je allemaal met licht en donker kunt doen. Laat je peuter plezier beleven tijdens het experimenteren.

   Activiteit 2 - Wandelen en verzamelen
Maak met dit mooie weer een wandeling en ga eens samen met je peuter op zoek naar al het moois wat de natuur te bieden heeft. Denk aan steentjes, gras, takjes, bloemetjes en al het andere wat jullie tegenkomen. Benoem wat jullie doen: ‘ik zie allemaal bloemetjes, zullen we eens dichterbij gaan kijken?’

Verder kun je (verdiepende) vragen stellen:
-          Wat hebben we net allemaal gedaan?
-          Wat kunnen we er allemaal mee doen?
-          Waar gaan we het bewaren?
-          Zullen we alle grote/kleine dingen eruit halen?
-          Zullen we alle bloemen/takjes steentjes eruit halen?
-          Hoeveel steentje/bloemen hebben we?

Doel: je Peuter leert verschillende voorwerpen te benoemen. Misschien leren jullie nieuwe woorden? Ken je alles wat je vindt al wel bij naam? Je peuter leert het kennis maken- het verschil tussen groot en klein. Dit is al het begin van rekenen. Ook leren ze tellen

Activiteit 3 - Dadel - lolly
Lees je kind voor of laat het voorlezen!
Vandaag is het verhaaltje: "André het astronautje"

 
Peuter&Co, Schoonderloostraat 68, 3024TX Rotterdam, Nederland
 
 


Email Marketing door ActiveCampaign