Share
Maak het leuk en leerzaam!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Thuis met je peuter,
maak het leuk en leerzaam!
In deze nieuwsbrief ontvang je van ons het laatste belangrijke nieuws, leuke tips, activiteiten en een online prentenboek.
Nieuws van de dag - Vanaf 11 mei gaan we weer open!
Wat hebben we er zin in! We kunnen eindelijk onze peuters weer verwelkomen. Natuurlijk hebben we ons te houden aan de gestelde maatregelen. Zo blijft deze nieuwsbrief en de website bestaan, zodat we je kunnen blijven ondersteunen in de ouder-kindactiviteiten. Daarnaast gaan er op de locatie een aantal dingen anders, dit zetten we nog één keer op een rijtje.
Tip! Oefen alvast met afscheid nemen.
Fijn dat we jullie na de meivakantie weer op de peuterschool zien! Er zullen ook een paar dingen anders gaan. Als je nu vast oefent met je peuter, dan is je peuter hier alvast op voorbereid en is het straks allemaal wat minder gek.

Een van de dingen die anders gaan is dat jullie bij het hek afscheid neemt van je peuter. Het is natuurlijk wel even gek dat papa of mama niet mee naar binnen kan. Bedenk met je peuter vast een nieuw afscheidsritueel, bijvoorbeeld een kus en een knuffel en dan nog een high five door het hek heen. Hou dit kort.


Oefen dit thuis alvast een paar keer. Speel bijvoorbeeld dat je naar de peuterschool gaat, waarbij jullie samen dit ritueeltje doen.

De pedagogisch medewerker komt de peuter ophalen bij het hek, om samen met haar naar binnen te gaan. Op veel locaties kan er dan natuurlijk ook nog even bij het raam gezwaaid worden. Binnen is het weer "gewoon". Het bekende speelgoed is er weer, er zijn bekende kinderen en je peuter kan weer fijn spelen.

Vertel je peuter van tevoren ook dat hij weer naar de peuterschool gaat, bijvoorbeeld de betreffende ochtend, zodat hij niet verrast is als hij ineens op het schoolplein staat.

Activiteit 1 - Zingend je handen wassen
Op de peuterschool gaan we nu veel vaker onze handen wassen, bijvoorbeeld al gelijk bij het binnenkomen. We zullen dit goed gaan oefenen op de peutergroepen. Je kunt nu vast met je peuter onderstaand liedje oefenen als jullie samen de handen gaan wassen.

Als je het liedje rustig zingt duurt dit liedje 40 seconden. Het RIVM raadt aan om minstens 20 seconden je handen met zeep te wassen.


Op de melodie van Vader Jacob:

Handen wassen, handen wassen.

Met veel zeep, met veel zeep.

Ook tussen je vingers,

ook tussen je vingers.
Nog een keer, nog een keer.


Handen wassen, handen wassen.

Heen en weer, heen en weer.

Denk ook aan de zijkant,

denk ook aan de zijkant.
Fris en schoon, fris en schoon.


   Activiteit 2 - Met scheerschuim spelen
Wat heb je nodig?
  • Een kleed of vuilniszak
  • Tape om het kleed of de zak vast te maken
  • Schort
  • Scheerschuim
  • en heel veel plezier

Dek de tafel af met een glad tafelkleed of een vuilniszak. Spuit er wat scheerschuim op en laat je peuter kliederen. Je peuter gaat ontdekken en ervaren met zijn/ haar zintuigen. Met scheerschuim spelen is heel goed voor de fijne motoriek van het jonge kind. Je kunt er patronen in maken of een tekening en het daarna ook weer weg wissen met je handen!

Om het wat moeilijker te maken kan je vragen aan je kind of hij/zij figuurtjes kan (na)maken. Lijnen, een vierkant, een kruis, een cirkel of andere figuren.
Vragen die je kunt stellen tijdens het spelen met scheerschuim: Wat voel je? Is het hard of zacht? Voelt het lekker of vies? Wat ga je maken? Hoe doe je dat?

Tip: Je kan ook kleuren toevoegen tijdens het spelen met scheerschuim, door er een beetje waterverf doorheen te mengen.
Activiteit 3 - Afstand meten
1,5 meter afstand; hoeveel is dat eigenlijk? Je peuter zal het veel horen, maar kan zich er geen voorstelling van maken.

Met deze activiteit maak je dit meer inzichtelijk.

Hoeveel speelgoedauto's is 1,5 meter? Hoeveel schoenen, kleurpotloden, propjes, knuffels enzovoort.

Wil je het wat moeilijker maken? Vergelijk verschillende lengtes en oppervlaktes: wie/wat is groter of langer, welke schoen is kleiner?

Hierbij kan je peuter ook de e
igen lengte meten, bijvoorbeeld met behulp van een ander en met streepjes op de muur of met een meetlint.
Lees je kind voor of laat het voorlezen!
Vandaag is het verhaaltje: "Raad eens hoeveel ik van je hou."

 
Peuter&Co, Schoonderloostraat 68, 3024TX Rotterdam, Nederland
 
 


Email Marketing door ActiveCampaign