Share
Maak het leuk en leerzaam!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Thuis met je peuter,
maak het leuk en leerzaam!
In deze nieuwsbrief ontvang je van ons het laatste belangrijke nieuws, leuke tips, activiteiten en een online prentenboek
Nieuws van de dag - Vanaf 11 mei gaan we weer open!
Wat hebben we er zin in! We kunnen eindelijk onze peuters weer verwelkomen. Natuurlijk hebben we ons te houden aan de gestelde maatregelen. Zo blijft deze nieuwsbrief en de website bestaan, zodat we je kunnen blijven ondersteunen in de ouder-kindactiviteiten.  Daarnaast gaan er op de locatie een aantal dingen anders, dit zetten we nog één keer op een rijtje.
Tip! Oefen alvast met afscheid nemen.
Fijn dat we jullie na de meivakantie weer op de peuterschool zien! Er zullen ook een paar dingen anders gaan. Als je nu vast met je peuter wordt je peuter hier vast een op voorbereid, is het straks allemaal wat minder gek.

Een van de dingen die anders gaat is dat jullie bij het hek afscheid neemt van je peuter. Het is natuurlijk wel even gek als papa of mama niet mee naar binnen kan. Bedenk met je peuter vast een nieuw afscheidsritueel, bijvoorbeeld een kus en een knuffel en dan nog een high 5 door het hek heen. Hou dit kort.


Oefen dit thuis alvast een paar keer. Speel bijvoorbeeld dat je naar de peuterschool gaat, waarbij jullie samen dit ritueeltje doen.

De pedagogisch medewerker komt de peuter ophalen bij het hek, om samen met haar naar binnen te gaan. Op veel locaties kan er dan natuurlijk ook nog even bij het raam gezwaaid worden. Binnen is het weer "gewoon". Het bekende speelgoed er weer, er zijn bekende kinderen en je peuter kan weer fijn spelen.

Vertel je peuter van te voren ook dat hij weer naar de peuterschool gaat, bijvoorbeeld de betreffende ochtend, zodat hij niet verrast is als hij ineens op het schoolplein staat.

Activiteit 1 - Zingend je handen wassen
Op de peuterschool gaan we nu veel vaker onze handen wassen, bijvoorbeeld al gelijk bij het binnenkomen. We zullen dit goed gaan oefenen op de peutergroepen. Je kunt nu vast met je peuter onderstaand liedje oefenen als jullie samen de handen gaan wassen.

Als je het liedje rustig zingt duurt dit liedje 40 seconden. Het RIVM raadt aan om minstens 20 seconden je handen met zeep te wassen.


Op de melodie van Vader Jacob:

Handen wassen, handen wassen.

Met veel zeep, met veel zeep.

Ook tussen je vingers,

ook tussen je vingers.
Nog een keer, nog een keer.


Handen wassen, handen wassen.

Heen en weer, heen en weer.

Denk ook aan de zijkant,

denk ook aan de zijkant.
Fris en schoon, fris en schoon.


   Activiteit 2 - Stoepkrijt figuren
Trek het lichaam van je peuter om met krijt op de stoep, verzamel wat kleding (die toch gewassen moet worden) en laat ze het stoepkrijt lijf aankleden.

Laat je peuter bedenken en benoemen wat voor kleding hij wil gebruiken en vraag waar hij het wil neerleggen. Hierbij kun je direct samen met je peuter de lichaamsdelen benoemen.

Tip: laat je peuter zelf beslissen, geef hem de hoofdrol in de activiteit.

Tip 2: Prikkel je peuter door te grote en te kleine kleding erbij te leggen. Stel je peuter de vraag welk kledingstuk wel of niet past.

Activiteit 3 - Een schat zoeken!
Verstop iets lekkers of iets anders in huis en ga dit zoeken samen met je peuter. Leg wat aanwijzingen neer op de grond of op meubels door gebruik te maken van pijlen of papiertjes met aanwijzingen. Loop de route samen met je kind. Dit kan natuurlijk ook verkleed!

Voor iets meer uitdaging kun je er ook voor kiezen om een plattegrond te maken van het huis of kamers. Ontdek samen met je peuter waar de schat in huis te vinden is. Of ergens anders natuurlijk!

Lees je kind voor of laat het voorlezen!
Vandaag is het verhaaltje: "Twaalf kleine peuters"

 
Peuter&Co, Schoonderloostraat 68, 3024TX Rotterdam, Nederland
 
 


Email Marketing door ActiveCampaign