Share
Maak het leuk en leerzaam!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Thuis met je peuter,
maak het leuk en leerzaam!
In deze dagelijkse nieuwsbrief ontvang je van ons het laatste belangrijke nieuws, leuke tips, activiteiten en een online prentenboek
Nieuws van de dag - De koning sprak ons toe
Tip van de dag: lekker rekken en strekken met peuter yoga
Activiteit 1 - Verven met ijs

Wat heb je nodig?
-          vormpje om ijsblokjes te maken
-          verschillende kleuren waterverf
-          ijsstokjes
-          groot vel papier

Wat ga je doen?
Vul de ijsblokvormpjes voor ongeveer 1/5 met verf.

Vul ze af met water, mix het water met de verschillende kleuren verf.

Zet de mal in de vriezer, totdat er een laagje ijs op de blokjes staat. Bij mij was dat al na zo’n 15 minuten, sneller dan ik dacht. De eerste keer lag de mal te  lang in de vriezer en waren de blokjes al helemaal bevroren,waardoor ik de stokjes er niet meer in kreeg. Houd het dus een beetje in de gaten.

Druk de ijsstokjes door het laagje ijs, zodat ze rechtop in het ijsblokje staan. En zet de mal terug in de vriezer totdat de blokjes helemaal bevroren zijn.
Laat wat heet water over de buitenkant van de ijsblokmal stromen, zodat je de ijsverf er makkelijk uit kunt halen. Er kan nu geschilderd worden. Niet te lang wachten, anders is de verf gesmolten! En ook al zien ze er aantrekkelijk uit, een likje nemen van de verfijsjes is ook geen aanrader. Tenzij je heel graag een blauwe tong wilt hebben!


Doel: rekenen (kleur herkennen en water/ijs, bevriezen/ontdooien) motoriek (tekenontwikkeling, experimenteren met andere materialen)
   Activiteit 2 - Fiets versieren

Wat heb je nodig?
-
iets om te versieren (fiets, poppenwagen, step……)

- s
lingers ( kun je maken van crêpepapier of gekleurd papier)  en ballonnen, serpentines, vlaggetjes

- p
lakband en touwWat ga je doen?
Naar buiten gaan is een feestje! Daarom mag je peuter zijn fiets, poppenwagen of wat dan ook versieren.

Dit versieren kan met verschillende materialen. Kijk wat je in huis hebt en bevestig het met plakband en touw aan je fiets. Het moet wel stevig vastzitten want als je er mee naar buiten gaat mag het natuurlijk niet weg waaien!

Slingers kun je ook maken van slierten crêpepapier, die je aan de bovenkant bij elkaar bindt of in elkaar draait. Van gekleurde stroken papier kan ook; maak hier elke keer rondjes van die je aan elkaar plakt of niet met een nietmachine, zodat je een slinger krijgt die je om je fiets kan wikkelen en vastzet met plakband en touw.

Lees je kind voor of laat het voorlezen!
Vandaag is het verhaaltje: "Rupsje Nooitgenoeg"

 
Peuter&Co, Schoonderloostraat 68, 3024TX Rotterdam, Nederland
 
 


Email Marketing door ActiveCampaign