Share
Voorvertoning
Maak het leuk en leerzaam!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Thuis met je peuter,
maak het leuk en leerzaam!
Instructiefilm ‘Afscheid nemen bij het schoolplein’
We zijn heel blij dat maandag 8 februari onze peuterscholen weer opengaan. Om het afscheid nemen vast wat voor te bereiden, hebben we een korte instructiefilm gemaakt. Je kunt hier alvast samen met je peuter naar kijken en dit bespreken: ‘Je mag zelf lopen en zelf je tas dragen!’, ‘Dan zwaaien we naar elkaar!’, ‘Mama gaat even weg en komt je straks weer ophalen!’

Door de lockdown zijn de kinderen al een aantal weken niet naar de peuterschool geweest. Als de peuterschool weer open is, zal dit voor u en uw peuter weer even wennen zijn. Wennen aan de structuur, maar ook aan de overgang van het samen thuis zijn naar het afscheid nemen op de peuterschool. Om deze overgang van thuis naar de peuterschool zo soepel mogelijk te laten verlopen, hebben wij een instructiefilmpje gemaakt. Hierin leggen wij uit hoe je afscheid kunt nemen van je peuter, waarbij voldoende afstand wordt gehouden tot de pedagogisch medewerker.

Activiteit 1 - Motorische ontwikkeling – Wc-rollen race
Wat heb je nodig?
  • Lege wc rolletje
  • Sokken of een balletje

Hoe werkt het?
Pak een bal of maak van de sokken een bal. Dit doe je door de sokken in elkaar te vouwen. Houd de wc-rol vast en leg de sokken of de bal erop. Loopt vervolgens een parcours door je huis of buiten. Lukt het jou het parcours af te leggen zonder dat de bal van de wc-rol afvalt? Zie ook dit filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=s1slNhhO8TI

Wat is het doel?
Stimuleren van de grote motoriek. Dit doe je door te lopen, rennen, hinkelen of een rondje te draaien. Een bal maken van sokken en het rolletje stilhouden, stimuleert de kleine motoriek.

Stapje moeilijker
Maak het parcours moeilijker door tussendoor ergens overheen te stappen, een rondje te draaien of op één been te staan. Misschien kan je het zelfs wel met in elke hand één. Je kunt het ook met verschillende ballen proberen. Een kleine of juist een grote!

Stapje makkelijker
Als je het lastig vindt om het wc-rolletje met één hand vast te houden, dan kun je beginnen met twee handen. Doe eens een stapje naar voren? Lukt het? Probeer nog eens een stapje? Begin maar met sokken. Als het lukt kun je een balletje proberen!
Activiteit 2 - Rekenontwikkeling – Vormen, kleuren en maten
Wat heb je nodig?
  • Materiaal die je buiten hebt gevonden

Hoe werkt het?
Ga naar buiten met je peuter en zoek samen naar verschillende materialen. Denk hierbij aan: blaadjes, takjes etc. Als jullie wat materialen gevonden hebben, vergelijk, voel of ruik dan samen de materialen.

Wat is het doel?
Je peuter maakt kennis met het seizoen en verschillende materialen. Ook kan hij/zij oefenen met tellen, sorteren op kleur en verschillende grootte.

Stapje moeilijker
Zoek samen met je peuter thuis naar dezelfde kleuren en lengtes.

Stapje makkelijker
Zoek samen met je peuter thuis naar dezelfde soort vormen.
Activiteit 3 - Sociaal-emotionele ontwikkeling - Op visite
Wat heb je nodig?
  • Kopje
  • Beker
  • Plek om te zitten

Hoe werkt het?
Vraag je peuter of je bij hem/haar op visite mag komen. Vraag je peuter waar hij/zij wil zitten en laat hem/haar wat drinken voor jullie inschenken. Ga gezellig samen met elkaar kletsen!

Wat is het doel?
Je peuter leert om naar een ander te luisteren en zelf dingen aan een ander te vertellen.

Stapje moeilijker
Vraag je peuter wat hij/zij lekker vindt om te eten of drinken. Kan je peuter misschien zelf een beker water pakken?

Stapje makkelijker
Stel vragen als; ‘Waar is het kopje, wat kan daar in?’ Of ‘Welke kleur heeft jouw trui?’
Activiteit 4 - Taalontwikkeling - Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet!
Wat heb je nodig?
  • Niets

Hoe werkt het?
Ga met je peuter naar buiten en wandel door de buurt. Zeg tegen je peuter: ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het is’… rond of groot of blauw…

Wat is het doel?
Je peuter leert het om iets te benoemen, iets wat je ziet. Samen door de buurt wandelen is ook leuk en gezond!

Stapje moeilijker
Laat je peuter zelf iets zoeken en vertellen welke kleur of vorm
het heeft en laat hem/haar dit benoemen.

Stapje makkelijker
Wijs het alvast aan bijvoorbeeld: ‘Waar zie je een boom?’ ‘Welke kleur heeft het dak?’
Persconferentie 2 februari in eenvoudige taal
Op dinsdag 2 februari was er weer een persconferentie. En waren Mark Rutte en minister Hugo de Jonge op televisie. Ze vertelden over hoe het nu gaat met het coronavirus.

Lees hier de belangrijkste punten uit de persconferentie coronavirus van 2 februari in eenvoudige taal
Dit keer gaat ons digitaal prentenboek over Anna en de winter.
 
Peuter&Co, Schoonderloostraat 68, 3024TX Rotterdam, Nederland
 
 


Email Marketing door ActiveCampaign